5 ingredientai, kuriuos turėtumėte naudoti savo kasdienėje odos priežiūros rutinoje

Kaip sakoma, “grožis prasideda nuo sveikos odos”. Nors rinkoje yra daugybė odos priežiūros produktų, svarbu rinktis tuos, kurių sudėtyje yra tinkamų ingredientų, maitinančių ir saugančių odą. Štai 5 odos priežiūros ingredientai, kuriuos turėtumėte naudoti savo kasdienėje rutinoje:

Hialurono rūgštis


Hialurono rūgštis yra natūrali odoje esanti medžiaga, padedanti palaikyti jos drėgmę ir putlumą. Su amžiumi mūsų organizmas gamina mažiau hialurono rūgšties, todėl oda gali būti sausa ir papilkėjusi. Naudodami produktus, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties, galite padėti atkurti ir palaikyti natūralią odos drėgmės pusiausvyrą.

Retinolis


Retinolis – tai vitamino A forma, kuri, kaip įrodyta, veiksmingai gerina smulkių linijų, raukšlių ir netolygaus odos atspalvio išvaizdą. Jis veikia didindamas kolageno gamybą ir spartindamas ląstelių apykaitą, o tai padeda pagerinti odos tekstūrą ir tonusą. Nors retinolis gali būti sausinantis ir iš pradžių gali sukelti paraudimą ir pleiskanojimą, šie šalutiniai poveikiai paprastai išnyksta toliau naudojant.

Vitaminas C

Vitaminas C yra stiprus antioksidantas, padedantis apsaugoti odą nuo aplinkos poveikio, pavyzdžiui, taršos ir UV spinduliuotės. Jis taip pat gali padėti pašviesinti odą, sumažinti tamsių dėmių atsiradimą ir pagerinti kolageno gamybą. Ieškodami odos priežiūros priemonių, ieškokite tokių, kurių sudėtyje yra vitamino C askorbo rūgšties arba L-askorbo rūgšties pavidalu.

Niacinamidas

Niacinamidas, dar žinomas kaip vitaminas B3, yra daugiafunkcinis odos priežiūros ingredientas, kuris gali padėti pagerinti didelių porų, netolygaus odos atspalvio ir pilkumo išvaizdą. Jis taip pat gali padėti sumažinti smulkių linijų ir raukšlių išvaizdą, be to, įrodyta, kad jis veiksmingai gerina odos barjerinę funkciją.

Alfa hidroksirūgštys (AHA)

AHA rūgštys yra tam tikros rūšies eksfoliantas, kuris gali padėti pagerinti odos tekstūrą pašalindamas negyvas odos ląsteles. Jos taip pat gali padėti sumažinti smulkias raukšleles, netolygų odos atspalvį ir suglebimą. Kai kurios įprastos AHA rūgštys yra glikolio rūgštis, pieno rūgštis ir mandelinė rūgštis.

Įtraukdami šias odos priežiūros sudedamąsias dalis į savo rutiną, galite padėti pagerinti bendrą odos būklę ir išvaizdą. Tik nepamirškite jų naudoti taip, kaip nurodyta, ir naudokite plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kad apsaugotumėte odą nuo UV spindulių. Ir kaip visada, prieš įtraukdami bet kokius naujus produktus į savo kasdienę priežiūrą, pasitarkite su dermatologu arba odos priežiūros specialistu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *